Ürünlerinde domuz eti kullandığı Tarım ve Orman Bakanlığı raporlarıyla ortaya çıkan ‘Köfteci Yusuf’ skandalı günlerce konuşulmuş, raporların akabinde açıklama yapan firmanın sahibi savları reddetmişti. Günlerce konuşulan hususla ilgili MasterChef heyet üyelerinden de dikkat çeken bir kıymetlendirme geldi. Şef Somer Sivrioğlu ve Mehmet Yalçınkaya’ya katıldıkları bir programda ‘Köfteci Yusuf’ hakkında konuşulan tartışmalarla ilgili ne düşündükleri soruldu.
“KAFAYI YEMEN LAZIM”
Yalçınkaya, bahisle ilgili yaptığı açıklamada “Yapılan tüketime nazaran verilen gramaj o iş için girilecek riske değmez bence. Bu kar maksatlı yapılacak bir şey değil. Bu kadar dükkanı tehlikeye atacak bir hareket değil, bunu mecnun bile yapmaz. Kafayı yemen lazım” tabirlerini kullandı.
“İŞİN İÇİNDE BİR GARİPLİK OLDUĞUNU HİSSEDİYORUM”
Somer Sivrioğlu ise “Maliyet tarafından bakmaya çalışıyorum ancak mantıksız geliyor. Anladığım kadarıyla domuz eti diye bahsedilen yaban domuzu. Zira Türkiye’de domuz almak çok daha maliyetli olur tahminimce. Yurt dışından getirmesi lazım falan filan… Lakin ondan daha ucuz yolları var bunun. Mesela soya eti çok daha ucuz. Ucuza getirmek için taşlık, hindi vs. çok daha öteki yollar var. Onları karıştırsa, kar gayeli bir şey yapılsa bu halde yapılır. Bilmiyorum fakat ben anlamadığım vakit işin içinde gariplik olduğunu hissediyorum. Büsbütün kendi sezgilerimle karalama ismine yapılan bir kampanya olduğunu düşünüyorum” dedi.